Direktlänk till inlägg 30 september 2013
Förra fredagen hade vi fredagsparty på skolan. De japanska universitetsstudenterna hade ordnat fram en massa tillbehör för att kunna göra egna temaki, sushirullar som man rullar ihop själv och äter direkt. Man tar en bit torkat sjögräs eller ett salladsblad, lägger på lite ris och annan önskar fyllning, rullar ihop så gott det går och äter. Det påminde en hel del om att göra tacos, även om smakerna var annorlunda och storleken mindre. Väldigt gott var det i alla fall!
Redo för sushi!
Diverse tillbehör. Det gula ovan är en slags äggrulle. Det vita har jag ingen aning om vad det är.
Bläckfisk. En av de alltid lika entusiastiska japanska studenterna tvingade i mig en bit av den under kvällen. Smaken var det inga fel på, men konsistensen var seg och och otäck så jag smög iväg och spottade ut den igen...
Min första temaki! Kött, ris och avokado rullat i en bit nori (torkat sjögräs).
Iraima-chan tillverkar temaki
Äggrulle och gurka, lax och fiskrom
Lax och crabstick, kött, äggrulle och majonäs
Hela gänget!
Efteråt gick vid till en brittisk pub som hade uteservering på taket, riktigt mysigt ställe.
De hade till och med min favoritwhiskey! (Jameson)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | |||||||||
|